x
Catalán Castellano
Regístrate | Iniciar sesión Regístrate Iniciar sesión
Menú Buscar
Buscador de la Hemeroteca
Segre Segre Premium

Infàncies marcades

Actualizada 16/09/2019 a las 15:26
Infàncies marcades

Todas las imágenes y contenidos de SEGRE.com tiene derechos y no se permite su reproducción y/o copia sin autorización expresa.

© Infàncies marcades

INSTAGRAM
Infàncies marcades

Todas las imágenes y contenidos de SEGRE.com tiene derechos y no se permite su reproducción y/o copia sin autorización expresa.

© Infàncies marcades

INSTAGRAM
Per

Vuit de cada deu

infants tenen imatges seues navegant per les xarxes abans de complir sis mesos. Aquesta és una de les dades més alarmants que es desprenen d’un estudi publicat per la firma de seguretat AVG en la qual també es va analitzar dades de l’estat espanyol. Al Regne Unit es calcula que la mitjana és de dues-centes fotografies per any i fill, així que una criatura de cinc anys ja té unes mil imatges en les quals hi surt ell penjades i descontrolades per les xarxes socials. Marc Masip, director de l’Institut psicològic Desconnecta, advertia en una entrevista a RAC1 d’aquesta pràctica: “Com que la criatura no té ni veu ni vot en aquestes decisions és evident que són fotografies en les quals es projecten els pares; el primer que s’han de preguntar és quina intenció hi ha al darrere de cada publicació”. Tota imatge que surt del nostre telèfon via xarxes socials, sigui quin sigui el camí, és una imatge de la qual hem perdut el control: “Ja no estem parlant només de penjar-les en un compte públic d’Instagram, la xarxa de la imatge per excel·lència, sinó també de compartir-la per Whatsapp”.

L’actual generació de pares encara va tenir una infantesa analògica i això els fa més inconscients sobre els perills de les xarxes. “El que molts pares no tenen en compte és que allò que a ells els fa gràcia dels seus fills es pot convertir, en pocs anys, en un malson per a les criatures”, adverteix Masip. “Qui pot assegurar que el dia que arribin a l’institut aquestes fotos no seran utilitzades en contra seua?” A banda de l’ús fraudulent que terceres persones poden fer-ne (fa només dues temporades la gent compartia fotos dels seus fills nus a la platja, per exemple, les quals acabaven fàcilment a xarxes de distribució de pornografia infantil), hi ha el cost que pot suposar per la construcció de la personalitat del nostre fill. Avui en dia els joves tenen molt en compte les xarxes socials a l’hora de crear la seua pròpia identitat; la imatge és molt important i tot aquell background digital que haguem construït els pares sense el seu permís els condiciona d’una manera que encara està per veure fins on els pot perjudicar. “Com que aquest és un fenomen relativament recent, la llei encara és molt inconcreta a l’hora de definir de qui és la propietat de la imatge i si els pares tenen dret a fer ús dels seus fills per projectar-se socialment a través de les xarxes”, es queixa Masip. “Jo seria molt clar, per a mi hauria de ser delicte penjar fotos dels teus fills a les xarxes”.

Comenta el contenido

Lo más...
segrecom Twitter

Opiniones sobre @segrecom

Envía tu mensaje
Segre
© SEGRE Calle del Riu, nº 6, 25007, Lleida Teléfono: 973.24.80.00 Fax: 973.24.60.31 email: redaccio@segre.com
Segre Segre