x
Catalán Castellano
Regístrate | Iniciar sesión Regístrate Iniciar sesión
Menú Buscar
Buscador de la Hemeroteca
Segre Segre Premium

V/89 2017

Actualizada 15/07/2019 a las 12:20
fitxa tècnica

Todas las imágenes y contenidos de SEGRE.com tiene derechos y no se permite su reproducción y/o copia sin autorización expresa.

© fitxa tècnica

SEGRE
fitxa tècnica

Todas las imágenes y contenidos de SEGRE.com tiene derechos y no se permite su reproducción y/o copia sin autorización expresa.

© fitxa tècnica

SEGRE

Clara Griera és l’enòloga del celler L’Olivera, a la zona de la vall del Riu Corb, concretament a Vallbona de les Monges, i un dels referents a casa nostra. Referent perquè des de mitjans dels 70 varen començar la seva bonica història. Bonica perquè tot i que semblava que una colla de hippies de Barcelona s’instal·laven en aquest petit nucli de l’Urgell per desconnectar de la ciutat, la veritat és que com si d’una fletxa és tractés, la dual idea que va tenir en Carles de Ahumada (alma mater) a poc a poc va anar agafant forma. Dual idea perquè va aterrar en un bon lloc on es podia fer vi. I bon lloc perquè al voltant del monestir de Vallbona estava ple de vinyes. L’altra idea era ajudar persones amb discapacitat psíquica, especialment aquelles en situacions socials més desfavorides. Aquestes persones formen part de la cooperativa, com tothom, i poden esdevenir socis de ple dret si ho desitgen. Per a mi L’Olivera ha estat des de sempre un celler a tenir en compte, no només per l’emoció que suposa ajudar gent que ajuda si no perquè els productes són bons i, sobretot, el treball de millora que fan any rere any els fa cada vegada millors. Avui us parlem de la joia de la corona, del vi al qual destinen els màxims esforços: el V/89 de la collita 2017. V de Vallisbona que és com es coneixia el poble en temps remots. Tot i que quan va sortir al mercat el 2011 era elaborat amb chardonnay. Les següents collites que han sortit han sigut de Macabeu. Tant la del 2016 com la del 2017. El V/89 només surt al mercat quan hi ha el millor raïm per fer el millor vi del celler. Recol·lecció manual, selecció de les vuit millors parcel·les de macabeu de Vallbona, premsat del raïm amb la rapa. La rapa és la part vegetal que sustenta el raïm i que va fins al cep. Aquesta pràctica típica de zones com la Borgonya o el Rhône (França) es fa per aportar taní de la fusta de la pròpia planta. Per fermentar s’ha buscat el millor roure de França perquè també sigui present en el resultat final.

FITXA TÈCNICA
Celler: L’Olivera.
Zona: DO Costers del Segre (Subzona vall del Riu Corb).
Varietats: Macabeu.

Tipus de vi: Vi blanc amb bóta.
Grau: 14%
Preu: 23,95 €
Lo más...
segrecom Twitter

Opiniones sobre @segrecom

Envía tu mensaje
Segre
© SEGRE Calle del Riu, nº 6, 25007, Lleida Teléfono: 973.24.80.00 Fax: 973.24.60.31 email: redaccio@segre.com
Segre Segre