x
Catalán Castellano
Regístrate | Iniciar sesión Regístrate Iniciar sesión
Menú Buscar
Buscador de la Hemeroteca
Segre Segre Premium

 • Baltasar Mir Huguet

No a la discriminació per edat

Actualizada 03/04/2017 a las 09:32
carta

Todas las imágenes y contenidos de SEGRE.com tiene derechos y no se permite su reproducción y/o copia sin autorización expresa.

© carta

carta
SR. DIRECTOR:

Divendres passat, després de llegir la carta central de l’apartat de Cartes al director, titulada “Estimada Direcció General de Trànsit”, no vaig poder evitar fer una reflexió sobre el tema de la capacitat de conducció i, per això, em veig davant de l’obligació d’expressar el meu punt de vista intentant ser imparcial.

La conducció de vehicles i la convivència a les carreteres pels diferents usuaris ha deixat de ser una qüestió de normatives i lleis imperfectes per passar a ser una qüestió d’educació en la convivència. No es pot proposar un límit d’edat màxim per ser usuari de vehicle, ja que cada un de nosaltres és diferent en les seves aptituds i en el tipus de vehicle que utilitza.

Per als que vivim en zones rurals, l’ús del vehicle constitueix una necessitat bàsica. Podríem parlar a bastament d’estadístiques per edats, però l’única veritat consisteix que tots cometem errors en algun moment, independentment de l’edat i del vehicle, però si l’educació en la conducció preval, els esmentats errors poden veure les conseqüències en forma d’accident molt reduïdes. Sóc conscient que, en ocasions, l’accident és inevitable, però això no justifica que hàgim de discriminar tot un col·lectiu per l’edat, tant per la joventut com per la maduresa.

De moment, no podem disposar de carreteres, lleis i vehicles perfectes, doncs aprenguem a respectar, a conviure i, fins i tot, a comprendre possibles errors sense que això suposi veure’ns alterats o amb actituds inapropiades.

CARTA ORIGINAL: Estimada Direcció General de Trànsit

 

Comentarios

 • #2 Joan C.Ll.
  06/04/17 05:42

  Estic d'acord en què cada persona és un món i que hi ha molt d'educació en el comportament dels conductors, independentment de l'edat. Quants conductors hi ha actualment que postín l'intermitent per avisar la seva maniobra?

  Denunciar Responder
 • #1 Pere O.H.
  03/04/17 09:41

  La gent que viu a les zones rurals, com dius, no pot permetre's no utilizatr el cotxe. Estic a favor de les revisions però no de prohibir la circulacio, ja que hi ha mes gentr ioncapacitada per conduir jove que gent gran

  Denunciar Responder
Comenta el contenido

2
Lo más...
segrecom Twitter

Opiniones sobre @segrecom

Envía tu mensaje
Segre
© SEGRE Calle del Riu, nº 6, 25007, Lleida Teléfono: 973.24.80.00 Fax: 973.24.60.31 email: redaccio@segre.com
Segre Segre