x
Catalán Castellano
Regístrate | Iniciar sesión Regístrate Iniciar sesión
Menú Buscar
Buscador de la Hemeroteca
Segre Segre Premium

  • Maria Palacín Isus

Adjudicació de places a les escoles

Actualizada 16/05/2019 a las 09:18
Una aula amb pocs alumnes ahir a l’institut Guindàvols de la capital, un dels que més va secundar la vaga.

Todas las imágenes y contenidos de SEGRE.com tiene derechos y no se permite su reproducción y/o copia sin autorización expresa.

© Una aula amb pocs alumnes ahir a l’institut Guindàvols de la capital, un dels que més va secundar la vaga.

SR. DIRECTOR:

És obligació dels ciutadans comunicar aquells aspectes que creiem que són susceptibles de millora. En aquest cas, els vull parlar de l’educació i, més concretament de l’adjudicació de places a les escoles públiques.

Estem d’acord que cal establir un sistema de punts per poder regular l’accés a aquestes escoles segons necessitats de les famílies. I referent a això, igual que la persona que viu en una zona se li adjudiquen 30 punts també hauria de tenir-los qui treballa en aquella zona. M’explicaré.

Malauradament, avui en dia, en el país on vivim, la conciliació entre la vida laboral i familiar és molt complicada. Som moltes les mares i pares treballadors que tenim jornades partides i que treballem fins a les 18 h o les 19 h. Ja ens és realment complicat trobar solucions per als nostres nens i nenes, però a més se’ns afegeix el problema de la localització de l’escola.

En un entorn en què les dificultats econòmiques i d’horaris laborals dificulten poder tenir fills, els organismes públics poden contribuir apropant les escoles als centres de treball dels pares. Poden contribuir modificant el repartiment de punts perquè les famílies puguem portar els nostres fills a les escoles més properes a les nostres feines i no pas a les nostres cases.

La realitat és que allí on treballem és on fem la nostra vida, i els pares haurien de poder tenir els fills el més a prop possible. Això no només facilitaria els desplaçaments i la mobilitat, sinó que permetria ajustar les necessitats de les famílies a la realitat del seu dia a dia.

Comentarios

  • #1 Roser
    16/05/19 14:45

    Totalment d'acord!

    Denunciar Responder
Comenta el contenido

1
Lo más...
segrecom Twitter

Opiniones sobre @segrecom

Envía tu mensaje
Segre
© SEGRE Calle del Riu, nº 6, 25007, Lleida Teléfono: 973.24.80.00 Fax: 973.24.60.31 email: redaccio@segre.com
Segre Segre