Escriptora
SR. DIRECTOR:
L’11 de setembre a Catalunya. El dia en què es commemora la Guerra de Successió, esdevinguda el 1714. La caiguda de Barcelona es va produir després d’un llarg any de setge. La ciutat i la població civil van sofrir les conseqüències d’un acarnissat atac. Visitant les restes arqueològiques del barri de la Ribera, es pot arribar a sentir el que degué significar aquella pèrdua i la consegüent repressió que van sofrir els barcelonins. Més de tres-cents anys després continua aflorant el sentiment de falta de llibertat. Ho evidencien els milers de persones que es manifesten any rere any demanant la independència de Catalunya. Un territori al qual li han coartat drets. Una llengua no s’ha de menysprear, tampoc la identitat d’un poble. No s’ha de permetre a cap estat que aixafi de forma tan dramàtica l’anhel de llibertat. Diverses veus s’alcen cap a Europa demanant la mateixa comprensió i atenció que han tingut altres països. Mentre Escòcia prepara un nou referèndum d’autodeterminació, als catalans ens continuen negant aquest dret i, ens castiguen i criminalitzen per desitjar-ho i voler portar-lo a la pràctica. La Unió Europea va perdre credibilitat pel que fa a bases democràtiques, en el mateix moment en què va mirar cap a un altre costat, quan l’estat espanyol ordenava massacrar un poble per acudir a les urnes i empresonava polítics, activistes socials i manifestants. La Diada de Catalunya és més que un acte festiu, més que una reivindicació, molt més que un memorial: és el clam d’un poble que vol deixar-se anar de les cadenes de la repressió.
Comentarios
Joan Pallars dijo..
Jo en cap moment parlo de Catalunya. Parlo de la Unió Europea
Lo peret dijo..
I?
Què vol dir?
Quin és el seu argument?
Que creu que a Suïssa permeten saltar-se les lleis?
Que creu que admeten aprenents de dictadors?
Suïssa és un sistema democràtic.
Torno a repetir en aquests tipus de sistema l' imperi de la llei és sagrat. La normativa es modifica sempre segons el procediment legalment establert.
Faci la prova, vagi a Suïssa i vulneri qualsevulla de les seves normes.
Salutacions
Lo peret dijo..
No sé què ens passa als catalans que sempre estem fent comparacions. És què no és prou bona i democràtica l'Unió Europea?.
Què tenim en comú amb Suïssa, una confederació?. Potser els Cantons, si nosaltres encara no tenim ni vegueries ni llei electoral pròpia?. Potser les llengües que en tenen quatre? Els catalans som disciplinats com els suïssos?. La veritat és que totes les comparacions resulten ser odioses.
Pepa dijo..
Miri com funciona Suïssa, una democràcia directa i compari amb la UE
Senyora, la UE és una fàbrica de lleis. Els membres d' aquesta organització supranacional són sistemes democràtics.
En democràcia l ' imperi de la Llei és sagrat.
Les lleis poden canviar pels procediments previstos legalment.
La construcció del Dret en democràcia és una gran obra d'enginyeria social que garanteix la pau i el progrés.
Vostè que vol carregar-s'ho o avançar? Vol la llei de la selva?
"El poble", que dius tu, no es un conjunt homogeni de persones que desitgin el que uns polítics volen. El poble està fins als ous de virus, impostos, i psicòpates que ens dirigeixen. Més aviat el " poble", que dius tu, ha passat de tot i vol viure tranquil. Salut
Denunciar Responder
Lo peret dijo..Miri com funciona Suïssa, una democràcia directa i compari amb la UE
Denunciar ResponderI?
Creu que a Suïssa no respecten l' imperi de la llei ?
Creu que qualsevol pot decidir vunerar les normes sense conseqüències?
Vagi i provi de saltar-se qualsevulla norma i els explica que el poble parla, que el poble ha decidit. Comprovarà què passa.