x
Catalán Castellano
Regístrate | Iniciar sesión Regístrate Iniciar sesión
Menú Buscar
Buscador de la Hemeroteca
Segre Segre Premium

ESPECIAL

Bossòst

  • SEGRE
Actualizada 17/08/2021 a las 11:28
La millora de carrers i espais urbans es completaran aquest mandat

La millora de carrers i espais urbans es completaran aquest mandat

Todas las imágenes y contenidos de SEGRE.com tiene derechos y no se permite su reproducción y/o copia sin autorización expresa.

© La millora de carrers i espais urbans es completaran aquest mandat

A. B.

Bossòst, com la resta de municipis, viu una situació força excepcional, sense gairebé precedents.

La pandèmia ha trasbalsat les nostres vides. Això es nota en el dia a dia, en el tracte amb la gent, preocupada per l’esdevenir.

A més, Bossòst, amb una economia centrada en el turisme de frontera, ha patit les restriccions de mobilitat imposades especialment per les autoritats franceses.

Tanmateix, aquesta situació ha posat en evidència les nostres mancances però, sobretot, les nostres oportunitats i reptes de futur. En aquest sentit, Bossòst pot afrontar aquest futur reinventant-se, com sempre ho ha sabut fer, a través d’una economia turística més diversificada, cuidant i oferint nous serveis relacionats amb el gaudi del patrimoni natural, artístic i cultural, com la xarxa de camins per a la pràctica del senderisme i l’esport a l’aire lliure i la posada en valor dels seus llocs d’interès, i també d’iniciatives relacionades amb la indústria artesanal i d’altres en què el producte autòcton n’és protagonista.

D’aquesta manera, el sector comercial i hostaler en pot sortir reforçat.

Per això, és important posar al dia els serveis i la dignificació del municipi, amb la reforma del teixit urbà per millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes. En aquest sentit s’adrecen les millores dels carrers i els espais urbans que fins ara no s’havien reformat i que es completaran durant aquest mandat.

.

També els nous fons europeus poden suposar una oportunitat de transformació vers una economia més eficient i ecològica, tot adaptant la xarxa municipal d’energia.

El marge d’actuació d’un ajuntament petit és reduït però també és essencial per donar les primeres passes en el procés de reactivació econòmica i cohesió social. De fet, l’ajuntament és la primera institució que atèn les necessitats de la ciutadania, i per això, per primera vegada, Bossòst reforçarà l’atenció social i educativa a través d’un conveni amb Càritas i un altre amb l’AMPA per facilitar l’accés als llibres escolars de les famílies.

Aquesta atenció ha de venir acompanyada d’una política que creï les condicions favorables per al progrés, amb la concertació i ajuda de les administracions superiors, els plans d’inversions i subvencions de les quals són indispensables perquè un municipi com el nostre pugui consolidar la població existent i avançar vers un nou esdevenir.

.

Descubrir
Lo más...
segrecom Twitter

Opiniones sobre @segrecom

Envía tu mensaje
Segre
© SEGRE Calle del Riu, nº 6, 25007, Lleida Teléfono: 973.24.80.00 Fax: 973.24.60.31 email: redaccio@segre.com
Segre Segre